Uitzendkantoor blijft open in Herentals en Antwerpen met de nodige maatregelen en voorziet in de mogelijkheid om sollicitanten op kantoor online gesprekken te laten voeren.

De jobmarkt mag dan wel verstoord zijn door de huidige crisis, maar er blijven toch heel wat sollicitaties die moeten ingevuld worden en uiteraard vormen sollicitatiegesprekken in de huidige situatie een serieuze uitdaging.

Zaakvoerder Stein Wuyts: "Onze kantoren en medewerkers zijn steeds aan de slag gebleven de voorbije weken. In de meeste gevallen kunnen we digitale tools gebruiken om sollicitatiegesprekken te voeren, zowel in een eerste fase tussen Flanders@Work en de sollicitant, maar ook later in gesprek met de opdrachtgever. We merken echter dat dit niet voor iedereen even evident is."

Daarom voorziet Flanders@Work in de mogelijkheid om – met de nodige aandacht voor ieders veiligheid – kandidaten op kantoor te laten langskomen.

Jennifer Sleeckx van het kantoor in Antwerpen: "Gesprekken kunnen enkel doorgaan na afspraak, zodat we voldoende spreiding kunnen aanhouden. Verder hebben we onze kantoren zo ingericht dat de social distance optimaal kan worden gerespecteerd. We voorzien ontsmettingsmateriaal en de gesprekken gaan door met plexiglas tussen.

Ook in een volgende fase, contact tussen kandidaten en werkgevers, is er voorzien in oplossingen.

Jennifer: "Videocalls en dergelijke zijn niet voor iedereen een evidentie. Wij willen deze mensen echter niet in de kou laten staan en bieden de mogelijkheid aan interessante kandidaten om een online gesprek te voeren met de werkgever op ons kantoor. Zo konden wij de afgelopen week al een aantal mensen plaatsen bij onze klanten."